ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Katerina Grigoriadou

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σε μικρή ηλικία άρχισε τις σπουδές του πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με την κα Ειράγδα Τουρναβίτου.

Είναι απόφοιτος της Προτύπου Σχολής Αναβρύτων και πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πήρε το πτυχίο του πιάνου το 1996 με βαθμό Άριστα παμψηφεί και το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας το 1998 με βαθμό Άριστα παμψηφεί, με καθηγητή τον κ. Δημ. Τουρναβίτη. Απέκτησε δίπλωμα πιάνου το 1999 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με βαθμό Άριστα παμψηφεί & Β΄ βραβείο, με διδασκαλία και επίβλεψη της καθηγήτριας κα. Ευγ. Τσόπελα και την συμπαράσταση του καθηγητού κ. Γ.Πατεράκη. Είναι υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος- με μεταδιπλωματικές σπουδές στο College of Franz Liszt Music Academy της Βουδαπέστης με καθηγητές τους κ.Ervin Nagy και κ.Ferenc Rados.

Ακολούθησαν περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές solo αλλά και μουσικής δωματίου στην Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης, όπου φοίτησε με υποτροφία, υπό τον καθηγητή κ.John Twhaites καθώς και τον καθηγητή κ.Fali Pavri. Έχει διδαχθεί και παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Y.Ganev, F.Rados, M.Tirimo, P.Lissauer, R.Deakin, K.Gyorgy, I.Roman, A.Kemenes, S.Laslo, Ναταλία Μιχαηλίδου, D.Lively, K.Zempleni, R.Wagner, Αγάθη Λεϊμονή.

Έχει αποσπάσει στη Γλασκώβη το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Claude Debussy με τη βιολονίστα Heather Netz το 2003, στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου Ian D.Watt με τον βιολονίστα Liam Lynch το 2004 όπως επίσης, σε συνεργασία με τον ίδιο βιολονίστα και το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου Dunbar-Gerber την ίδια χρονιά.Τον Μάιο του 2015, απέσπασαν το 1ο βραβείο μαζί με την Ολυμπία Παπαπαναγιώτου ως πιανιστικό duo στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου Placido Mandanici.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχει εργασθεί και πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων solo αλλά και μουσικής δωματίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2006 που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έχει παίξει σε πολλά σχήματα μουσικής δωματίου αλλά και πιανιστικών duo και έχει συνεργασθεί με τον κ. Ανδρέα Τσελίκα στον κύκλο μαθημάτων “διεύθυνση ορχήστρας” στο Κεντρικό Ωδείο. Από το 2012 είναι μέλος του piano trio με τις Χριστίνα Σπυριδάκη και Ολυμπία Παπαπαναγιώτου. Από το 2015 σχηματίζει με τους Ολυμπία Παπαπαναγιώτου και Μιχάλη Κοσμίδη την ομάδα των Τριών Μουσικοφυλάκων , μια ομάδα παρουσίασης μουσικών παραστάσεων στις οποίες τα παιδιά δεν είναι απλοί θεατές, αλλά συμπράττουν διαρκώς, χτίζοντας μαζί το τελικό αποτέλεσμα. Από το 2016 συνεργάζεται με τον κ. Γιώργο Πατεράκη στους σεμιναριακούς του κύκλους “τι είναι μουσική”. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει και επιβλέπει σε συνεργασία με τον κ. Παναγιώτη Κραμπή ανοιχτά μαθήματα πιάνου για τελειόφοιτους μαθητές, όπου κατά κύριο λόγο διδάσκονται πώς να διαχειρίζονται και πώς να λειτουργούν στη σκηνή. Τέλος, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της επιτροπής των Πανελληνίων διαγωνισμών της ΧΟΝ.

Μέχρι και σήμερα διδάσκει στα Ωδεία: “Μουσική Πράξη” στο Κουκάκι και “Πυθαγόρειο Ωδείο” στην Άνοιξη.