ΚΡΑΝΙΩΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (1996)
Πτυχίο Πιάνου (1998)
Δίπλωμα Μονωδίας (2004)
Σπουδές Αντίστιξης
Σπουδές Κλασικού Μπαλέτου
Απόφοιτος σχολής GENE KELLY (Latin-Ευρωπαϊκοί-Ελληνικοί χοροί)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Α. 1995 Σεμινάριο με θέμα « Πιάνο, ιστορία, ρεπερτόριο, σχολές»
Β. 1998 Σεμινάριο με Θέμα «Εκτέλεση κ ΄ανάλυση έργων για πιάνο Ελλήνων Συνθετών» με την διακεκριμένη σολίστ και συγγραφέα κ. Έφη Αγραφιώτη.
Γ. 2004 Σεμινάριο μονωδίας με τον κ. Ζάχο Τερζάκη
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Έχει αποσπάσει Τρίτο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου και διάκριση για συμμετοχή στην « Νεανική Έκφραση 1989» (κλασικό μπαλέτο).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η Ρένα Κρανιώτου από το 1994 έως σήμερα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου, φωνητικής και θεωρητικών. Στο χρονικό διάστημα 1997-2002 ιδρύει τη σχολή Μουσικής και Studio χορού “Το Μελίδριον” όπου και δίδασκε πιάνο, αρμόνιο, φωνητική και θεωρητικά. Παράλληλα συμμετείχε σε χορωδιακά Φεστιβάλ , ως χορωδός στη χορωδία του Ωδείου Αναγέννηση και ως σήμερα συνεργάζεται με την Μικρασιατική Χορωδία Νίκαιας, ως πιανίστα. Από το 2002 έως το 2004 συνεργάστηκε με το Ωδείο Αναγέννηση, ως δασκάλα πιάνου και θεωρητικών. Στο διάστημα 2003-2005 συνεργάστηκε με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου ως δασκάλα φωνητικής. Από το 2005 συνεργάζεται με το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Αγ. Βαρβάρας. Επίσης διδάσκει στη μουσική σχολή “Μουσική Δημιουργία” φωνητική και στελεχώνει το κλασικό και μοντέρνο τομέα στο “Ωδείο  Μουσικής Πράξης” στα τμήματα πιάνου, φωνητικής και υποχρεωτικών θεωρητικών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η Ρένα Κρανιώτου έχει δεκάχρονη καλλιτεχνική παρουσία σε χώρους με ζωντανή μουσική και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων, ως πιανίστα και τραγουδίστρια με ξένο, έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο. Το 2004 έδωσε ρεσιτάλ τραγουδιού στην αίθουσα Παλατάκι και διοργάνωσε μαθητικές συναυλίες σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, στα πλαίσια συνεργασίας με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου.