ΜΑΝΕΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Spyros Manesis

Ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τζαζ πιάνο στο Ωδείο Athenaeum με καθηγητές τους Γιώργο Κοντραφούρη και Σύλβιο Σύρρο και κλασικό πιάνο με την Μαριάννα Αϊβάζοβα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, με καθηγητές τους Karel Boehlee, Hans Vroomans, Kriss Goessens και Rob van Bavel (MA in jazz piano performance).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχει περιοδεύσει με πολλά projects σε χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Λιθουανία οι ΗΠΑ και η Κίνα. Από το 2010 έχει το δικό του τρίο με τους Joao Hasselberg και Kaspars Kurdeko, με το οποίο έχουν ηχογραφήσει για την πορτογαλική εταιρεία JACC Records. Άλλα ενεργά projects στα οποία συμμετέχει είναι τα Joao Firmino 5tet, ‘Deko Motion, Andreas Polyzogopoulos – Spyros Manesis duo, Christine Corvisier – Spyros Manesis duo και το Trioism με το οποίο έχει ηχογραφήσει το ομώνυμο άλμπουμ στην εταιρεία Ankh. Επίσης έχει ηχογραφήσει διασκευές του για σόλο πιάνο τραγουδιών της Λένας Πλάτωνος, γεγονός που αποτέλεσε το θέμα της έρευνας που πραγματοποίησε στο Master του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
O Σπύρος Μάνεσης έχει διδάξει τζαζ πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Athenaeum, όπως επίσης και τζαζ πιάνο και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Ωδείο Μουσικής Πράξης και στη Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

INFO LINKS
http://www.spyrosmanesis.com
http://www.myspace.com/spyrosmanesis