Παρουσίαση: Δημήτρης Πατσαρός

Έχοντας βασικές γνώσεις υπολογιστή το Ableton Live αποτελεί μια φιλική προς χρήση εφαρμογή DAW (digital audio workstation), ένα εργαλείο που βοηθάει να μετατρέψει κάποιος τις μουσικές του σκέψεις σε ηχητικές σημειώσεις, σε demo tracks ή ακόμα και σε έτοιμα μουσικά κομμάτια. Επίσης αποτελεί και ένα σύγχρονο μουσικό όργανο ζωντανής εκτέλεσης-live, ανοίγοντας συγχρόνως νέους δημιουργικούς-καλλιτεχνικούς τρόπους έκφρασης.

Το Ableton Live είναι ιδανικό εργαλείο για το άτομο που γνωρίζει κάποιο όργανο και θέλει να πειραματιστεί με τον ήχο του, να ηχογραφήσει τον εαυτό του, να προβάρει πάνω σε δικές του εκτελέσεις, να μπει στην διαδικασία του αυτοσχεδιασμού/τζαμαρίσματος και να εντάξει τον ήχο του σε πιο πειραματικά και ηλεκτρονικά πλαίσια, αλλά και για κάποιον που δεν γνωρίζει μουσική και θέλει να εκφραστεί μέσω αυτής με μια πιο πειραματική προσέγγιση.

Στο σεμινάριο θα αναφερθούμε στις βασικές γνώσεις που χρειάζονται για να μπει κάποιος στον κόσμο της μουσικής τεχνολογίας μέσω του Ableton Live και θα γίνει μια αναφορά στα βασικά εργαλεία που προσφέρει η εφαρμογή.

Leave a Reply