ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Μουσικά Σύνολα – Workshops

Τα Μουσικά Σύνολα αποτελούν για το Ωδείο Μουσικής Πράξης σημαντική εκπαιδευτική λειτουργία και αντικατοπτρίζουν τις βασικές φιλοσοφίες της Σχολής:

– Ο σπουδαστής πρέπει άμεσα να εφαρμόζει στη πράξη αυτά που μαθαίνει στο μάθημα. Έτσι οι γνώσεις αφομοιώνονται πολύ πιο εύκολα.

– Μέσα από τη συντροφικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων αναδεικνύεται το ταλέντο του γρηγορότερα, ευκολότερα και κυρίως πιο ευχάριστα από τη μοναχική μελέτη στο σπίτι.
Έχοντας πολυετή εμπειρία από το 2000 που ξεκίνησαν συστηματικά, σήμερα λειτουργούν τα εξής Μουσικά Σύνολα:

 

Κάθε Μουσικό Σύνολο διαρκεί 90’ μία φορά την εβδομάδα, στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους της σχολής. Επιβλέπεται από τουλάχιστον δύο καθηγητές (ανάλογα το επίπεδο και/ή το κομμάτι) Το ρεπερτόριο είναι ευέλικτο, προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε ομάδας με ενεργή παρουσία των σπουδαστών στην επιλογή του Μπορούν να συμμετέχουν και μουσικοί εκτός Ωδείου (μετά από ακρόαση) Οργανώνονται συνεχώς συναυλίες σε επαγγελματικούς χώρους (ενδεικτικά αναφέρουμε: Κύτταρο Club, Hard Rock Café, Tin Pan Alley, Οξυγόνο Live, Café Αλάβαστρον, Kreuzberg Urban Culture Bar, Αυλαία, Dizzy Miles, Τρένο στο Ρουφ, Cabaret Voltaire, Σπίτι, Μεθοδία Live Stage, ΖΟΟ, και Σταυρός του Νότου).

Οι συναυλίες βιντεοσκοπούνται επαγγελματικά και στα πλαίσια του μαθήματος γίνεται κριτική όχι μόνο στην εκτέλεση των κομματιών αλλά και στο stage performance (ήχος, στήσιμο, κίνηση, ντύσιμο κλπ).

Stage Performance Σεμινάρια σε τακτικά διαστήματα από ειδικούς του χώρου.

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές: