ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι επαγγελματίας μουσικός/κιθαρίστας, συνθέτης και καθηγητής κιθάρας και ζεί στην Αθήνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ, στο τμήμα “Μουσική με Τεχνολογία” και παράλληλα στο Ωδείο Μουσική Πράξη, όπου και αποφοίτησε με το DipLCM Teaching Diploma του West London University.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ξεκίνησε να διδάσκει και να παίζει επαγγελματικά στην ηλικία των 20 σε προσωπικά project αρχικά και στη συνέχεια σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και ως session κιθαρίστας με γνωστούς εγχώριους Pop και RnB καλλιτέχνες (Τάμτα/Παπαρίζου/Σάκης Ρουβάς/Stavento).
Έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες μουσικές σκηνές, μαγαζιά, στάδια καθώς και σε αρκετές τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και ιντερνετικές εκπομπές.
Στα 24 έχοντας ήδη αρκετή επαγγελματική εμπειρία και υψηλό τεχνικά παικτικό επίπεδο, ξεκίνησε μαθήματα Jazz κιθάρας και αρμονίας με τον Γιώργο Αργυρόπουλο, απόφοιτο του Berklee College of Music, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής και διδακτικής του προσέγγισης.
Έκτοτε ξεκίνησε την υλοποίηση της προσωπικής του κιθαριστικής μεθόδου, συνδυάζοντας το phrasing και τα τεχνικά στοιχεία της Rock και Metal με την αρμονικο-κεντρική προσέγγιση της Jazz και Fusion.
Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο Instrumental Progressive Metal EP του, “Past.Present.We” με όνομα project “Chasing Dots”.
Την ίδια χρονιά ο Χρήστος Τσάκαλης (Tsakalis AudioWorks), τον προσέγγισε για να γίνει demonstrator για το The Namm Show 2019 event στο Anaheim της California.
Τώρα, διατηρώντας ένα απασχολημένο πρόγραμμα ζωντανών εμφανίσεων, ηχογραφήσεων και διδασκαλίας δουλεύει σε μια σειρά διδακτικών πακέτων βίντεο μαθημάτων.

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι endorsed by La Bella (strings).

URL: https://www.georgekarayiannis.com/

YouTube Links:
https://www.youtube.com/watch?v=WfovK8zUqA8

https://www.youtube.com/watch?v=eoE-rkh5_o4

More Info:
https://www.instagram.com/g_karayiannis/ – Instagram
https://www.facebook.com/geokarayiannis/ – Facebook page