ΚΟΣΩΝΑ ΦΑΝΗ

Fani Kosona

Η Φανή Κοσώνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε πιάνο με την Μαρίνα Δημητριάδου και αρμονία με τον Σπύρο Κλάψη στο Εθνικό Ωδείο, καθώς επίσης και μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε τις πιανιστικές σπουδές στο Παρίσι, στην Ecole Normale με τον Jacques Lagarde και στο C.N.R. de Rueil-Malmaison με τον Bernard Ringeissen, παράλληλα με μουσική δωματίου με τον Marcus Jenny. Σπούδασε αντίστιξη με τον Jean-Paul Holstein και φούγκα με τον Michel Merlet στο Conservatoire National Superieur de Musique de Paris, ενορχήστρωση στη Schola Cantorum με τον Patrice Sciortino και σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Είναι διδάκτωρ στη σύνθεση, του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Εφαρμογές Μαθηματικών Μοντέλων της Τοπολογίας και της Θεωρίας Καταστροφών στη Σύνθεση Μουσικής».

Τα τελευταία έργα της εστιάζουν στη μαθηματική μοντελοποίηση, κυρίως με μοντέλα προερχόμενα από τους μαθηματικούς κλάδους της Τοπολογίας και της Θεωρίας Καταστροφών. Στόχος αυτών των πειραματισμών είναι η διεύρυνση του μουσικού δομικού και οντολογικού χώρου, μέσα από αυτό που η ίδια αποκαλεί «τοπολογικό σχεδιασμό» του μουσικού έργου και μέσα από γενικευμένες «αποδομητικές – μορφογενετικές» διαδικασίες.

Έργα της παρουσιάζονται στη δισκογραφία και παίζονται τακτικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και μέλος της ομάδας “Music Is”.

INFO
http://fanikosona.wordpress.com/
www.facebook.com/pages/Fani-Kosona/138615246263218
http://www.reverbnation.com/fanikosona
https://soundcloud.com/fani-kosona