ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΖΕΤΑ

Η Ζέτα Τσουκαλά είναι δασκάλα φωνητικής και τραγουδοποιός από την Αθήνα. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σαν τραγουδίστρια και διδάσκει τα τελευταία 7. Ειδικεύεται στο μοντέρνο τραγούδι (Pop, Rock, Blues) και παίζει πιάνο και κιθάρα.
Φοίτησε στο μουσικό σχολείο Αλίμου όπου διδάχθηκε πιάνο, κρουστά, φλάουτο,ταμπουρά, κλασσική αρμονία και Βυζαντινή μουσική.
Παράλληλα ήταν μέλος σε πολλές χορωδίες και τραγουδούσε στην σχολική μπάντα.
Ταυτόχρονα έκανε εκπομπές στον ραδιοφωνικό σταθμό Ατλαντίς.
Αφού αποφοίτησε, σπούδασε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ηχοληψίας της SAE στην Αθήνα και εργάστηκε ως τεχνικός σε εταιρεία ηχητικής κάλυψης και σε διάφορα studio της πόλης.
Αν και τραγουδούσε από μικρή ηλικία, άρχισε να καλλιεργεί τη φωνή της στα 19 της χρόνια οπότε και άρχισε να δουλεύει ως επαγγελματίας τραγουδίστρια σε συναυλίες και ηχογραφήσεις δίσκων.
Το 2011 μετακόμισε στο Manchester της Αγγλίας όπου απέκτησε το HND (Higher National Diploma) στη μουσική,από το Trafford College. Κατά τη διαμονή της εκεί, είχε δημιουργήσει μία μπάντα και ξεκίνησε να γράφει τα δικά της τραγούδια. Παράλληλα υπήρξε κριτής στο Open Mic UK μετά από παρότρυνση της δασκάλας της.
Ήταν η στιγμή που αποφάσισε να γίνει δασκάλα τραγουδιού.
Όταν γύρισε πίσω στην Αθήνα, ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ωδείο Μουσική Πράξη και ολοκλήρωσε όλα τα επίπεδα στη Σύγχρονη Μουσική Θεωρία και το Μοντέρνο Τραγούδι και στη συνέχεια πήρε το δίπλωμα διδασκαλίας της (DipLCM in Teaching).
Από τότε έχει ξεκινήσει να διδάσκει και όλοι οι μαθητές και μαθήτριές της, έχουν ολοκληρώσει με άριστα τα επίπεδα τραγουδιού όπως και τα διπλώματά τους (LCM).
Κατά τη διάρκεια του lockdown συνέχισε τις σπουδές της και πήρε πιστοποίηση ως Vocal Health First Aider από το Vocal Health Education, UK. Ακόμα, παρακολούθησε το πρόγραμμα για καθηγητές φωνής (BAST training) και συμμετείχε σε πολλά διαδικτυακά σεμινάρια που επικεντρώνονταν στην παιδαγωγία και την υγεία της φωνής.
Πιο πρόσφατα έκανε μαθήματα extreme vocals με την Melissa Cross(Zen Of Screaming), θέλοντας να διευρύνει την τεχνική της και σε άλλα είδη.
Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Jozette και τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο Inner Self. Μετά την παρουσίαση του δίσκου της, και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν, κατάφερε να κάνει κάποια ακουστικά lives σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχοντας ξεκινήσει μαθήματα songwriting το τελευταίο διάστημα, ετοιμάζει τον δεύτερό της δίσκο.
Συμμετέχει σε διάφορα projects καλλιτεχνών, συγκροτημάτων και μαθητών της είτε ως τραγουδίστρια είτε ως vocal producer.
Ο σκοπός της ως δασκάλα τραγουδιού   και vocal coach είναι να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριές της σχετικά με τη σωστή χρήση της φωνής και να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους. Απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των επιπέδων, ακόμα και σε αυτούς που κάνουν κατάχρηση της φωνής τους λόγω του εργασιακού τους περιβάλλοντος.

Μπορείτε να βρείτε τη Jozette στο https://linktr.ee/Jozette