ΒΡΥΖΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΠΟΥΔΕΣ
Ο Γιάννης Βρυζάκης σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας με το Μιχάλη Οικονόμου (Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση) καθώς και Μονωδία (Κλασικό Τραγούδι) στην τάξη της Λαρίσσας Ιασωνίδου (Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί), Μελοδραματική Τέχνη με τη Sonja Milencovic (Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί), Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα), Ενοργάνωσης–διεύθυνσης Μπάντας) με το Στάθη Ουλκέρογλου καθώς και  Σύνθεση στην τάξη του Ν. Φυλακτού.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και Master Classes Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με Έλληνες και ξένους μαέστρους (Κ. Τρικολίδης, Α. Κοντογεωργίου, Μ. Οικονόμου, Maria Guinard, Dr. Zimphira Poloz, Dr. Andre Thomas, Andre Van Den
Merwe, Β. Aztulez, Dr. Emil Janev, Elena Criveanu).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχει διδάξει σε ωδεία και μουσικές σχολές καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της πολιτιστικής κατεύθυνσης του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως ειδικός συνεργάτης.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη διεύθυνση χορωδίας από το 2001.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Είναι μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Παντείου Πανεπιστημίου από το 2014 και έχει και έχει ακόμα διατελέσει μαέστρος των χορωδιών: Μικτή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Harmonia Juris» (από το 2010), Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας (από το 2008), Μικτή χορωδία «Φιλύρα», Μικτή Χορωδία Δήμου Παιανίας (Γλυκών Νερών, απο το 2003) και τις μαθητικές χορωδίες του Απολλώνιου Ωδείου Αθηνών.
Διευθύνει τη Μικτή Χορωδία του Ωδείου Αναγέννηση, στο οποίο διδάσκει διεύθυνση και φωνητική. Επίσης διδάσκει φωνητική στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών.
Έχει ιδρύσει το επαγγελματικό φωνητικό σύνολο μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Motectum Vocal Enemble καθώς και το πειραματικό φωνητικό σύνολο Chorus Vivendi.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιών καθώς και του Ιnternational Federation of Choral Music (οργανισμού της UNESCO).
Ακόμα, Έχει γράψει μουσική για χορόδραμα, ντοκιμαντέρ,  τραγούδια, ορχηστρικές και χορωδιακές συνθέσεις καθώς και παιδική και θεατρική μουσική για την οποία έχει βραβευτεί (Χ. Σπηλιώτη: “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική, 2002).
Επίσης, έχει αρθρογραφήσει σχετικά με την ιστορία της μουσικής (Hi tech – εγκυκλοπαιδικό λεξικό «Κλασική Μουσική» και έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία (Σεφαραδίτικα Χορωδιακά – Εβραϊκό μουσείο –«Μικρή Χορωδία¨MINOS EMI, Χειμερινοί Κολυμβητές «το πέρασμά σου» 2007 και «23 κόκκινα φώτα» 2009 και σε αφιέρωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση to 2017).