Γιώργος Τσώλης

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Γιώργος Τσώλης

O Γιώργος Τσώλης διδάσκει Jazz Πιάνο & Jazz Σύνθεση, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

    

Σπουδές

Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας και συνθέτης της Jazz.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Κεφαλονιάς και η πρώτη του επαφή με τον αυτοσχεδιασμό ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο δημοτικό ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Γεώργιο Μεταξά.

Τα τελευταία 17 χρόνια κατοικεί στην Χάγη της Ολλανδίας όπου και φοίτησε στο Jazz τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης. Από εκεί αποφοίτησε με τους τίτλους “Bachelor” (2010) και “Master” ( 2012 ) στην εκτέλεση του Jazz πιάνο.

Καλλιτεχνική & Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής καθώς και της διεθνούς σκηνής της Jazz τα τελευταία 17 χρόνια, με εμφανίσεις σε Ελλάδα , Ολλανδία , Βέλγιο , Αυστρία , Ιταλία κ.α.

Μερικά από τα φεστιβάλ στα οποία έχει εμφανιστεί κυρίως με το τρίο του ως leader καθώς και ως side man: North Sea jazz festival (2010), Jazz at 5 (2010), Cutting Edge jazz festival (2013), Kalamata jazz festival ( 2012 ) , Tinos jazz festival ( 2012 ) , Megaro Gyzi Festival ( 2014 ) Saristra Festival (2014).

Ανά τακτά διαστήματα εμφανίζεται σε διαφορά Jazz clubs ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σχετικά με τις εμφανίσεις του έχουν γραφτεί άρθρα σε περιοδικά σε Ελλάδα ( Τζαζ & Jazz ) και σε Ολλανδία (AD courant).

Έχει στο ενεργητικό του 3 προσωπικά CD albums: “on the way” (2012) ‘walk in the line” ( 2019) “Back Home” 2020.

Έχει συνεργασίες με μουσικούς της διεθνούς Jazz σκηνής. Μεταξύ άλλων Heijn Van Der Geyn, John Ruocoo, Ronnie Cuber, Owen hart jr , Josh Ginsburg , Jorge Vistel.

Διδάσκει πιάνο στο διεθνές βρετανικό σχολείο της Χάγης και είναι ενεργός δίνοντας workshops σε διάφορα μέρη της Ευρώπης με τελευταίο σταθμό το Conservatorio της Πάδοβα (Φεβρουάριος 2020).

Είναι ιδρυτής του MJS my Jazz studio ενός διεθνούς network μουσικών της Jazz.

Ως συνθέτης, εκτός από το συνθετικό του έργο στον χώρο της Jazz , ασχολείται και με τον χώρο της μοντέρνας κλασσικής μουσικής. Συνεργάζεται με τον δανέζικο εκδοτικό οίκο “Editions Svitzer“ κι έχει ήδη συνθέσει έργα για πιάνο ορχήστρα και κυρίως για σόλο μαρίμπα, συνεργαζόμενος με τον διακεκριμένο σολίστ Theodor Μilkov.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.