Σεραφείμ Μπέλλος

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Σεραφείμ Μπέλλος

Ο Σεραφείμ Μπέλλος διδάσκει Jazz Drums, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

Σπουδές & Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Ο Σεραφείμ γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1969. Άρχισε να παίζει ντραμς στα 16 του με ερασιτεχνικά ροκ συγκροτήματα. Στα 18, κατά την διάρκεια της θητείας του, έπαιζε στην ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Από το 1991 και μετά ασχολείται με τη Τζαζ. Αρχικά σπούδασε στο εργαστήρι κρουστών Αθήνας του Νίκου Τουλιάτου με καθηγητές τον Νίκο Τουλιάτο και τον Λεωνίδα Πλιάτσικα και συμμετείχε στο γκρουπ κρουστών του.Έχει σπουδάσει επίσης και στη Νέα Υόρκη με τους καλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, όπως Joe Chambers, “Jabali” Billy Hart, Ali Jackson, Bruce Cox, Vanderlei Pereira, Adriano Santos, Jimmy Cobb, Bobby Durham, Ralph Peterson, Eric Harland, Gregory Hutchinson, E. J. Strickland, Ulysses Owens Jr., Winard Harper, Darrel Green, Curtis Boyd. Επίσης έχει συζητήσει με τους θρύλους Elvin Jones και John Hicks.

Συμμετείχε σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπως τα «Τα Φώτα της Πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν και είχε εργαστεί στην παλιά Μπουάτ Μοστρου στην Πλάκα με τον τραγουδιστή Γιάννη Καλατζή.Το ‘93 με ’94 σπουδάζει στο Παρίσι στην σχολή ΙACP με Γάλλους και Αμερικάνους δασκάλους της Τζαζ και δουλεύει εκεί με διάφορα τζαζ σχήματα.

Από το 2005 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Παλαιού Φαλήρου σαν δάσκαλος ντραμς.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Ιδρύει στην Αθήνα το Λάτιν Τζαζ γκρουπ Cubana Bop το οποίο είναι ακόμα ενεργό. Επίσης συμμετέχει στο γκρουπ Tierra Brava, από τα πρώτα σχήματα σάλσα μουσικής στην Ελλάδα και υπήρξε ένας από τους πρώτους timbale player στην Ελλάδα.

Το ’97 συνεργάζεται με Αμερικανούς Τζαζίστες και κάνει περιοδίες σε όλη την Ελλάδα και Kύπρο, παίζοντας με Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λίνος Κόκκοτος, Μαίρη Λίντα, Μιχάλη Χατζηγιάννη κ.α.

Έχει κάνει δισκογραφία με τους Tierra Brava, Ανάκατα, Down Town Beat, Γιώργο Ψυχογιό και Big Band Guru με Τάκη Πατερέλη, Paflax του Λεωνίδα Σαραντόπουλου. Επιπλέον είχε την ευκαιρία να παίξει με σημαντικούς Αμερικάνους μουσικούς όπως ο Marcus Roberts, Alex Foster, Myron Walden, Bobby Watson, Bobby Few, Curtis Lundy, Eric Burdon, Tia Fuller, Amik Guerra, Deborah J. Carter, Orinn Evans κ.α.

Σήμερα παίζει με τα δικά του σχήματα και συμμετέχει σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διοργανώνει το δικό του Jam Session στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα συνεχίζει και παίζει με τους Γιώργο Κοντραφούρη, Παντελή Μπενετάτο, Τάκη Πατερέλη, Γιώτη Σαμαρά, Δημήτρη Βασιλάκη, Κώστα Κωνσταντίνου, Κωστή Χριστοδούλου, Αντώνη Ανδρέου κ.ά., ενώ συμμετέχει στο Project του φλαουτίστα Λεωνίδα Σαραντόπουλου με τους Γρηγόρη Ντάνη και Ντίνο Μάνο. Είναι ενεργός στα δικά του project όπως Αφιέρωμα στον Frank Sinatra και Celebrate the Jazz Divas αλλά και σε άλλα project όπως Αφιέρωμα στον Leonard Cohen.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.