Πιστοποίηση Σπουδών Μοντέρνου Τμήματος

Αρχική 5 Οδηγός Σπουδών 5 Πιστοποίηση Σπουδών Μοντέρνου Τμήματος

Το Ωδείο Μουσική Πράξη από το 2007 συνεργάζεται επίσημα με το εκπαιδευτικό–εξεταστικό πρόγραμμα του London College of Music.

To LCM ιδρύεται το 1887 και ενσωματώνεται στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας το 1939. Από το 1991 αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Thames Valley University. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα και στόχος του είναι σπουδαστές με γνώσεις και σύγχρονη προσέγγιση στη μουσική. Οι μαθητές μας, έχουν τη δυνατότητα μέσω εξετάσεων που διοργανώνονται στο ωδείο μας, να κατοχυρώσουν τις γνώσεις τους σε όλες τις βαθμίδες της μουσικής εκπαίδευσης με έναν πανεπιστημιακό τίτλο.

Η πιστοποίηση που δίνεται μέσω του QCA (Qualifications and Cirriculum Authority), ενός οργανισμού που λειτουργεί ως επίσημη κρατική σφραγίδα έγκρισης όλων των εξεταστικών συστημάτων, επαληθεύει τα προηγούμενα.

Ακόμη περισσότερο, όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων συμπεριλαμβάνονται στο NQF (National Qualifications Framework), σημαίνει πως υποψήφιοι σπουδαστές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια μπορούν να πάρουν επιπλέον βαθμούς για την εισαγωγή τους σε αυτά μέσω του συστήματος UCAS.

Εξετάσεις διοργανώνονται σε όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης: πιάνο, κλασική κιθάρα, όργανα ορχήστρας, τραγούδι κλασικό και σύγχρονο, θεωρητικά, σύνθεση και διεύθυνση, κλασικά κρουστά drums,επίσης jazz και αυτοσχεδιασμός σε όλα τα όργανα.

Οι εξετάσεις στα τμήματα της ηλ. κιθάρας, ηλ. μπάσου, μοντέρνων φωνητικών αλλά και του Popular Music Theory, διοργανώνονται με τη συνεργασία του Registry of Guitar Tutors ανάμεσα στα μέλη του οποίου είναι διάσημοι μουσικοί: sir Paul McCartney, David Gilmour, Carlos Bonnel, R. Gallagher κ.α.

Σύγχρονο Τμήμα

Οι σπουδές στο Σύγχρονο Τμήμα του Ωδείου Μουσική Πράξη βασίζονται στο συνδυασμό εξειδίκευσης (εξατομικευμένης διδασκαλίας) με την δυνατότητα εξάσκησης και σύμπραξης σε μουσικά σχήματα σπουδαστών της σχολής καθώς και τη συμμετοχή σε σεμινάρια και workshops από διακεκριμένους μουσικούς.