Συχνές Ερωτήσεις

Αρχική 5 Το Ωδείο 5 Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ θα βρείτε συνηθισμένες ερωτήσεις που δεχόμαστε από σπουδαστές και τις απαντήσεις μας. Αν έχετε μια ερώτηση που δεν υπάρχει απάντησή της εδώ, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τι διαφορά έχει ένα Ωδείο από μια Μουσική Σχολή/Μουσικό Εργαστήρι;
Με μια λέξη, Πιστοποίηση. Σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, ασφάλεια αλλά το κυριότερο, Πιστοποίηση στην Εκπαίδευση.

Οι καθηγητές του Ωδείου είναι κάτοχοι πτυχίων, διπλωμάτων & μεταπτυχιακών τίτλων καθώς και πιστοποιήσεων από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια και Μουσικά Ιδρύματα του εξωτερικού (μοντέρνο τμήμα). Έχουν συνεχή εκπαίδευση και αναβάθμιση και παράλληλα, ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Όσον αφορά στο Κλασικό Τμήμα, χορηγούνται Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας.
Ειδικά στο Ωδείο Μουσική Πράξη, για τα όργανα του Κλασικού και του Μοντέρνου Τμήματος, καθώς και για τα τμήματα Ανώτερων θεωρητικών Σύνθεσης και Διεύθυνσης, χορηγούνται Πτυχία και Διπλώματα πιστοποιημένα από το University of West London και το London College of Music με τα οποία συνεργάζεται το Ωδείο μας από το 2000.
Σε συνέχεια της παραπάνω συνεργασίας παρέχονται διετή προγράμματα για διπλώματα “Teaching” και “Performance”.

Επίσης γίνεται προετοιμασία εισαγωγικών εξετάσεων σε Μουσικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, για τα τμήματα Μουσικολογίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων καθώς και διεκδίκηση υποτροφιών σε διεθνές επίπεδο.

Γιατί να προτιμήσω μάθημα στο Ωδείο κι όχι ένα ιδιαίτερο στις ώρες που με εξυπηρετούν;
Καταρχάς, το μάθημα ενός οργάνου στο Ωδείο είναι ιδιαίτερο.
Πέραν όμως αυτού, στο Ωδείο Μουσική Πράξη παρέχεται άρτιος εξοπλισμός επαγγελματικού επιπέδου τόσο σε όργανα, ενισχυτές, P.A. κλπ. όσο σε εκπαιδευτικό λογισμικό, μουσική τεχνολογία και συσκευές για play-along, recording, ear training κλπ.

Εγκαταστάσεις που τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ακουστικής, ηχομόνωσης αλλά και λειτουργίας και ασφάλειας.

Επίσης μια ατέλειωτη βιβλιοθήκη (hard & e-copies, cd, dvd) σε περιμένει να την εξερευνήσεις και φυσικά για τον τυχόν κενό χρόνο σου, ένα υπέροχο αίθριο σε φιλοξενεί και φυσικά, ελεύθερο Wi-Fi!
Στο Ωδείο μας διοργανώνονται διαρκώς συναυλίες, master classes, ειδικά σεμινάρια, studio labs κ.ά.

Το σημαντικότερο όλων όμως, στο Ωδείο Μουσική Πράξη θα ενταχθείς σε είναι μια Μουσική Κοινότητα όπου θα επικοινωνείς και θα μοιράζεσαι εμπειρίες, θα παίζεις με άλλους μουσικούς, θα μπορείς να συμμετάσχεις σε ένα ή περισσότερα από τα Μουσικά Σύνολα με την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών και πολύ γρήγορα θα είναι πραγματικότητα η πρώτη σου συναυλία!

Δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας, θέλω να παίζω απλά με τους φίλους μου και δεν με ενδιαφέρουν ακαδημαϊκές γνώσεις, θεωρίες και εξετάσεις.
Ελάχιστοι μουσικοί όταν ξεκίνησαν ήθελαν να γίνουν επαγγελματίες…άλλωστε η Μουσική είναι πριν από όλα στάση ζωής, ευχάριστη εμπειρία, επικοινωνία.

Στο Ωδείο Μουσικής Πράξης θα μάθεις να παίζεις τη μουσική που αγαπάς, πιο εύκολα, πιο γρήγορα και κυρίως σωστά!

Φιλοσοφία μας είναι η άμεση εφαρμογή στη Πράξη της μουσικής γνώσης. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνον την αφομοιώνεις εύκολα και ευχάριστα. αλλά παύει πλέον να είναι το τυπικό, βαρετό “ξύλινο” μάθημα και γίνεται ένα δημιουργικό όχημα.

Τέλος, οι εξετάσεις σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας σκοπό έχουν να σου δώσουν τη δυνατότητα να διαπιστώσεις την εξέλιξή σου και να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για τις τυχόν αδυναμίες σου αλλά και τα δυνατά σου σημεία. Έτσι δημιουργείς μια σωστή βάση για να προχωρήσεις παραπέρα.

Επιπλέον, αποτελούν μια πολύ καλή προπαρασκευή για όσους δίνουν εξετάσεις RGT-LCM.

Μπορώ να ξεκινήσω χωρίς να έχω όργανο;

Εφόσον το όργανο που σε ενδιαφέρει διατίθεται, μπορείς το πρώτο καιρό να το χρησιμοποιήσεις για τη μελέτη σου, στους χώρους του Ωδείου.

Έτσι θα έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να επιλέξεις τι ακριβώς θέλεις από ένα όργανο που είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση. Εδώ ο δάσκαλός σου θα σε βοηθήσει πολύ!

Μπορώ να μελετάω στο Ωδείο;
Φυσικά! Οι σπουδαστές του Ωδείου Μουσική Πράξη μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους του Ωδείου για μελέτη δωρεάν, έχοντας συνεννοηθεί προηγουμένως με τη Γραμματεία.

Ειδικά για τους φίλους μας τους drummer που συχνά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά για όλα τα υπόλοιπα όργανα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι χώροι.

Έχω επισκεφθεί πολλά Ωδεία, τι παραπάνω έχει το «Πράξη» να μου προσφέρει;
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να στο πούμε εμείς.
Θα στο πουν οι σπουδαστές μας οι οποίοι άλλωστε είναι και η καλύτερη διαφήμιση μας!

Έχεις όμως και ανοιχτή πρόσκληση για μια επίσκεψη στο χώρο του Ωδείου μας!

Άμεσα θα νιώσεις την ατμόσφαιρα, θα έχεις την ευκαιρία να συγκεντρώσεις συγκεκριμένες πληροφορίες και είναι πολύ πιθανόν να πάρεις μια γεύση από τα καθημερινά δρώμενα (μουσικά σύνολα, συναυλίες, σεμινάρια, κ.ά.).

Κλείσε ραντεβού για ένα μάθημα γνωριμίας δωρεάν.
Αν πάλι είσαι λίγο ντροπαλός/η μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα social media: υπάρχουν πολλές ομάδες του Ωδείου Μουσική Πράξη στο Facebook- πέραν της επίσημης. Το Site του Ωδείου φυσικά όπου εκεί, εκτός από τις πρόσφατες δραστηριότητες, μπορείς να ενημερωθείς για τους πολύ αξιόλογους συνεργάτες/καθηγητές μας – βιογραφικά και μουσική δράση μιας και οι περισσότεροι από αυτούς είναι και ενεργοί μουσικοί!

Τέλος στο musicalpraxis κανάλι στο Youtube θα πάρεις μια γεύση από την εμπειρία του να είσαι μέλος της Κοινότητας του Ωδείου Μουσική Πράξη.

Τελική Συναυλία των Μουσικών Συνόλων στο Gazarte

Ποιοι είμαστε

Ο Χώρος μας

Πτυχιούχοι

Success Stories