Θοδωρής Μποτίνης

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Θοδωρής Μποτίνης

Ο Θοδωρής Μποτίνης διδάσκει Ηλεκτρικό Μπάσο στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

     

Ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο σε ηλικία 14 ετών αφού προηγουμένως είχε μια επαφή με την κλασική και την ηλεκτρική κιθάρα. Συμμετείχε ερασιτεχνικά κυρίως σε σχήματα στο χώρο της jazz-rock, fusion και pop-rock μέχρι την ηλικία των 22.

Σπουδές

Την περίοδο 1989-1993 ιδιαίτερα μαθήματα με τον Γ. Φακανά πάνω στο ηλ. μπάσο και στη σύγχρονη θεωρία και αρμονία. Την περίοδο 1991-1992 μαθήματα ear-training με τον B. Ρακόπουλο. Την περίοδο 1991-1992 συμμετείχε στο jazz-Latin Workshop του Πινδάρειου Ωδείου (όπου στη συνέχεια και δίδαξε) υπό την εποπτεία του Β. Ρακόπουλου.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Από το 1989 συμμετέχει περιστασιακά σαν session studio μουσικός σε δισκογραφικές δουλειές καλλιτεχνών από διάφορους μουσικούς χώρους όπως : Αντώνη και Γιάννη Βαρδή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Ριφιφί, ΣΑΝ, Π. Αστεριάδη, Κ. Χωματά, Α.Τερζή, Ν.Χατζόπουλο κ.ά. Επίσης έχει λάβει μέρος και σε πληθώρα instrumental παραγωγών του τύπου easy listening, folk & ethnic music κλπ, τόσο σαν μπασίστας όσο και σαν παραγωγός-ενορχηστρωτής

– Συναυλιακά έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα τόσο της alternative pop-rock σκηνής (Flowers of Romance,- κατά κύριο λόγο- στο χώρο των entertaining bands (Make My Day, The Down Town Beat , κ.α. ), σε εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Έχει αποφύγει συστηματικά συνεργασίες με Χώρους Μαζικής Λαϊκής Διασκέδασης (ΧΜΛΔ).

– Σαν συνθέτης- ενορχηστρωτής :Σε συνεργασία με τον Σ. Μουφλουζέλη στο σχήμα «Les Ombres» με τις παραγωγές :Broken Wings (1991),Traveling (1992), Night flight (1994) στο χώρο της new age, ambient και ethnic μουσικής.

– Από το 1998 μέλος των SEPTEMBER CODE.

– Από το 2010 μέλος του jazz trio Dimitris Monn Trio

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Εκτός των διαφόρων συνεργασιών του με άλλους μουσικούς διδάσκει σε Ωδεία και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ηλ. μπάσου από το 1992, έχοντας αναπτύξει προσωπική μέθοδο διδασκαλίας, που βασίζεται αφενός στη σύγχρονη αντίληψη της μουσικής με εκτεταμένη χρήση της μοντέρνας τεχνολογίας (computer, sequencers και ειδικά προγράμματα) και αφετέρου στην εξατομικευμένη μετάδοση και ενσωμάτωση της γνώσης με τελικό στόχο την μουσική ολοκλήρωση του σπουδαστή μέσω της δημιουργίας.

Καρπός αυτής της μεθόδου είναι το βιβλίο BASS από το Intro στη Coda (2 τόμοι)

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.