Βιργινία Φραγκουλατζή

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Βιργινία Φραγκουλατζή

H Βιργινία Φραγκουλατζή διδάσκει Μοντέρνο Τραγούδι, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

     

Σπουδές

Η Βιργινία Φραγκούλατζη γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1986.
Είναι τελειόφοιτη του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ενασχόλησή της με το τραγούδι ξεκίνησε από την ηλικία των οκτώ, με τη συμμετοχή της αρχικά σε χορωδίες παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής και στη συνέχεια, στις χορωδίες και τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2004. Έπειτα παρακολούθησε, επαγγελματικά πια, μαθήματα με την Karen Solomon (2005-2008) και τη Λία Γεωργακοπούλου (2007-2015) στο κλασικό και στο μοντέρνο τραγούδι αποκτώντας το Diploma in Popular Vocals & Music Theatre (DipLCM – London College of Music/West London University).
Παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα για δασκάλους (ανατομία, παιδαγωγικά, ear training, τεχνικές φωνής, ιστορία της μουσικής, ensembles κ.ά.) με τον Γιώργο Αργυρόπουλο και τη Λία Γεωργακοπούλου στο Ωδείο Μουσικής Πράξης, απ’ όπου και αποφοίτησε αποκτώντας το Associate in Teaching Vocals (ALCM – London College of Music/West London University).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της φωνής (Robert Bicknell, Sheila Cooper, Shelley Burns, Robert Lunte, Voice and Swallowing Center Athens κ.ά.).
To 2006 πήρε το πτυχίο ανώτερων θεωρητικών με τον Νίκο Παναγιωτάκη (Ωδείο Μουσικής Πράξης) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου με τη Λουάνα Ιωάννου και φλάουτου με την Άννα Θεοδωράτου και την Iwona Glinka για περίπου μία δεκαετία.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Διδάσκει μοντέρνο τραγούδι εδώ και μία δεκαετία σε ωδεία εντός και εκτός Αττικής (Ωδείο Μουσικής Πράξης, MusicFor, Μουσικό Εργαστήρι Δίεση, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Ωδείο Μαρσύας – Χαλκίδα, MusicIs Education).

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Υπήρξε front woman των Missing Case (funk/rock/soul), Mama Knows Better (soul/blues) και Groove Therapist. Το 2012 βρέθηκε στο team των backing vocals υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, σε μια συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Ηρώδειο με τον Μάριο Φραγκούλη και την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Την ίδια χρονιά μαζί με την Μαρίνα Σάττι και την Πηνελόπη Τζανετάκη συμμετείχε στη Soul Station Band του Δημήτρη Καλαντζή στο Παλλάς και στο Melodrama Festival (2012) στην Πολωνία με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο υπό την διεύθυνση της Λίας “Hide” Γεωργακοπούλου και του Παναγιώτη Κραμπή.

Είναι μέλος του πολυφωνικού συνόλου Fonέs υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, με εμφανίσεις στο Ηρώδειο (Νίκος Κυπουργός, Εστουδιαντίνα), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (TEDx, Κήπος του Μεγάρου), την ΕΡΤ (SummERTime), το Θέατρο Θησείον, το Gazarte με τον Παύλο Παυλίδη, την Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά κ.ά. παρουσιάζοντας τις μουσικές του κόσμου. Έχουν δανείσει τις φωνές τους στις μεταγλωττίσεις των τραγουδιών των ταινιών “Βαϊάνα” και “Πεντάμορφη και το Τέρας”. Επίσης, είναι μέλος του μοντέρνου πολυφωνικού σχήματος Dreamy Whispers.

Τα τελευταία 3 χρόνια “ντύνει” με τη φωνή της τραγούδια από σειρές κινουμένων σχεδίων της Disney στο Sierra Post καθώς και το μουσικό σήμα της γνωστής εταιρείας Haribo.

Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 συμμετείχε στην παράσταση “Shrek: The Musical” στο Εθνικό Θέατρο, με σκηνοθέτη τον Άγγελο Μέντη, όπου είχε μεταξύ άλλων και το ρόλο της Δράκαινας.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.