Πάνος Καρτίμπελης

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Πάνος Καρτίμπελης

Ο Πάνος Καρτίμπελης διδάσκει Φλαμένκο & Κλασική Κιθάρα στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

Σπουδές

Ο Πάνος Καρτίμπελης γεννήθηκε και κατοικεί στον Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον έλεγχο συστημάτων και ρομποτικής του πανεπιστημίου του Sheffield UK, με αρκετή βιομηχανική εμπειρία και κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας (τάξη Νίκου Σερβίτη). Έχει παρακολουθήσει το τμήμα τελειόφοιτων (Avanzado) της ακαδημίας Christina Hereen στη Σεβίλλη και το 2018 λαμβάνει την 4η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Φλαμένκο του Jerez/Ισπανία.

Η ενασχόληση του με το flamenco άρχισε το 2007 με δάσκαλο τον Χρίστο Τζιφάκη. Στην πορεία συνεχίζει με τον Γιώργο Καραλή και εξειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιού και χορού flamenco ενώ παράλληλα παρακολουθεί εντατικά μαθήματα jazz κιθάρας και μοντέρνας αρμονίας με τον Γρηγόρη Ντάνη. Έχει παρακολουθήσει τρίμηνο master class με εξειδίκευση στην συνοδεία χορού και τραγουδιού φλαμένκο στην ακαδημία Fundacion Christina Heeren (Σεβίλλη) με καθηγητές τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar, Paco Cortes και Nino de Pura. Επίσης παρακολουθεί σεμινάρια με τους Santiago Lara, Antonio Rey, Manuel de la Luz, Torombo Suarez, Σωκράτη Μαστροδήμο, Adolfo Vega κ.ά.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Από το 2011 παίζει και γράφει μουσική για παραστάσεις φλαμένκο στην Ελλάδα, αλλά και για μουσικά projects όπως το σχήμα De todas Formas, Baharí και άλλα. Συνοδεύει χορευτές Flamenco σε μουσικές σκηνές καθώς επίσης συμμετέχει σε μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (SummERTime, Pafos 2017, Φεστιβάλ Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κτλ). Τέλος, συμμετέχει σε δισκογραφικές παραγωγές Ελλήνων δημιουργών (Νίκος Ξυδάκης, Ειρήνη Τορνεσάκη κτλ.)

Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί, στα πλαίσια συνοδείας σε σεμινάρια ή σε παράστασεις με τους παρακάτω καλλιτέχνες Flamenco: Joaquin Grilo, Marco Flores, Adolfo Vega, Rafael de Utrera, David de los Santos, Raul Levia Amador, Irene La Sentío, Juan Granados, Marco Flores.

Tο 2014 δημιουργεί μαζί με τον Γιώργο Λυκούδη το μουσικό Στέκι “ΣΠΙΤΙ Art bar”, ένα χώρο που φιλοξενεί πλήθος μουσικών σχημάτων jazz και φλαμένκο με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με τα εικαστικά και τη λογοτεχνία.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Από το 2013 διδάσκει Flamenco και κλασσική κιθάρα σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους. Το 2014 δημιουργεί, στο ΣΠΙΤΙ Art Bar, ένα ομαδικό τμήμα κιθαριστών που εξειδικεύεται στην τεχνική, το ρεπερτόριο και τη συνοδεία χορού/τραγουδιού της Flamenco κιθάρας.

Παράλληλα συμμετέχει και οργανώνει κύκλους σεμιναρίων (Cante y Toque, Το νου σου στην κιθάρα, Flamenco Interactive, Ένας για όλους και όλοι με το compas κτλ) με διάφορους Έλληνες χορογράφους/χορευτές με θέμα την επικοινωνία των μουσικών και των χορευτών στην Flamencο μουσική.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.