Φλαμένκο Κιθάρα

Αρχική 5 Τμήματα 5 Σύγχρονο 5 Φλαμένκο Κιθάρα

Νέο Τμήμα

Η Flamenco κιθάρα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μουσική κατεύθυνση, η οποία δίνει στους κιθαρίστες ισχυρά εργαλεία που μπορούν να τα προσαρμόσουν σε οποιοδήποτε είδος (fingerstyle) κι αν ασχολούνται.

Παρόλο που σαν κατασκευή οργάνου, κάποιος θα έλεγε ότι μοιάζει αρκετά με την κλασσική κιθάρα, στο εκτελεστικό επίπεδο πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά όργανα.

Ο Flamenco κιθαρίστας είναι απαραίτητο να ασχοληθεί με τη συνοδεία χορού / τραγουδιού Flamenco καθως και να εξασκηθεί στα διάφορα είδη τεχνικών του δεξιού χεριού , Rasgueos, picado, arpeggio κτλ. ενδυνάμωση και recursos, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρεπερτόριο της Flamenco κιθάρας. Βασικό μέρος είναι επίσης η ενασχόληση με ρυθμικές ασκήσεις για την εξοικείωση του κιθαρίστα με το compas (ρυθμός) το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση ρεπερτορίου και την «σωστή» συνοδεία χορού και τραγουδιού.

Τέλος, πέρα από το σολιστικό κομμάτι και τη γοητεία του συγκεκριμένου οργάνου, είναι πολύ σημαντική η δυνατότητα που δίνεται στον κιθαρίστα Flamenco να δημιουργήσει μουσικά σύνολα με χορευτές, τραγουδιστές ή και άλλους οργανοπαίκτες και να βιώσει το συναίσθημα της μουσικής συνύπαρξης.

Διδάσκοντες καθηγητές

Καρτίμπελης Πάνος

Φλαμένκο Κιθάρα, Κλασική Κιθάρα

Σύγχρονο Τμήμα

Οι σπουδές στο Σύγχρονο Τμήμα του Ωδείου Μουσική Πράξη βασίζονται στο συνδυασμό εξειδίκευσης (εξατομικευμένης διδασκαλίας) με την δυνατότητα εξάσκησης και σύμπραξης σε μουσικά σχήματα σπουδαστών της σχολής καθώς και τη συμμετοχή σε σεμινάρια και workshops από διακεκριμένους μουσικούς.