Μουσική Τεχνολογία & Μουσική Παραγωγή

Ετήσιος Κύκλος Μαθημάτων – 60’/Εβδομάδα

Αρχική 5 Τμήματα 5 Εργαστήρια 5 Μουσική Τεχνολογία & Μουσική Παραγωγή

Το μάθημα θα αναλύσει τις βασικές μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη μουσική παραγωγή και την μουσική τεχνολογία.

Μάθε πώς να στήσεις το δικό σου στούντιο στο σπίτι, τι εξοπλισμός χρειάζεται και πώς χρησιμοποιούνται τα διάφορα είδη λογισμικού που είναι κατάλληλα για τη μουσική παραγωγή, όπως τα Pro tools και το Logic. Ενημερώσου για τις διάφορες επιλογές καρτών ήχου, υπολογιστών και ηχείων (monitors) καθώς και για τρόπους να διαμορφώσεις το χώρο σου μειώνοντας στο ελάχιστο τις ακουστικές παρεμβολές του δωματίου σου.

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα διάφορα στάδια της δισκογραφίας και θα αναπτύξουν τις δικές τους μεθόδους ηχογράφησης, παραγωγής και μίξης.

Έμφαση θα δοθεί στην ακρόαση και ανάλυση κλασικών δίσκων του παρελθόντος αλλά και σύγχρονων ηχογραφήσεων από όλα τα είδη.

Με αυτά τα πρότυπα, οι μαθητές θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν τις δικές τους ικανότητες κριτικής ακρόασης καθώς και να εμβαθύνουν στον τρόπο με τον οποίο αποτυπώθηκαν μερικοί από τους αγαπημένους τους ηχογραφημένους ήχους!

Διδάσκει

Χάρης Καρατζάς

Μουσική Τεχνολογία – Μουσική Παραγωγή

Εργαστήρια - Workshops

Τα Εργαστήρια – Workshops αποτελούν κύκλους ομαδικών κατά βάση μαθημάτων πάνω σε ειδικά θέματα & σπουδές. Διαρκούν από μερικές εβδομάδες μέχρι όλο το εκπαιδευτικό έτος.