Νίκος Χαλκιάς

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Νίκος Χαλκιάς

Ο Νίκος Χαλκιάς διδάσκει Φλάουτο, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

Σπουδές

Ο Νίκος Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Έμαθε και σπούδασε φλάουτο στην τάξη του Δημήτρη Φωτόπουλου με υποτροφία του οίκου «Φ. Νάκας» και πήρε το δίπλωμα του από το Ορφείο Ωδείο Αθηνών με «Άριστα παμψηφεί», παράλληλα με τις σπουδές του στο Ε.Μ.Π, στο τμήμα Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών.

Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης με τους φλαουτίστες Alain Marion, William Bennett,Benoit Fromanger, Jean- Claude Gerard,Phillip Pierlot, Peter Graff.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Διδάσκει φλάουτο – Μουσική Δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, στο Ωδείο Μουσική Πράξη, στο Ωδείο Απόλλων–Ι. Συγγελάκη, στη Δημοτική Φιλαρμονική Μάνδρας και στην Εράτειο Μουσική σχολή Πετραλώνων.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Μεγάλο μέρος της δουλειάς του αφορά στην μουσική δωματίου με πολλές συνεργασίες με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς και την παρουσίαση έργων νέων Ελλήνων συνθετών ,όπως ο Μ.Τραυλός (με τον οποίο συνεργάζεται τακτικά τα τελευταία χρόνια),ο Β. Κοκκόρης, ο Φ. Παπαδόπουλος, ο Σ. Ανδρεάδης και ο Σ. Προσωπάρης πολλοί από τους οποίους του αφιέρωσαν έργα τους.

Πολυετής και η συμμετοχή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Φλάουτου «Μέρες Πλαγίαυλου» στην Ν.Ιωνία Βόλου καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Πόρτο-Χέλι.

Διδάσκει φλάουτο – Μουσική Δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, στο Ωδείο Απόλλων–Ι. Συγγελάκη ,στη Δημοτική Φιλαρμονική Μάνδρας και στην Εράτειο Μουσική σχολή Πετραλώνων.
Από το 2000 αποτελεί μέλος, από την επανασύσταση της, της Φιλαρμονικής του δήμου Πειραιά κατέχοντας τη θέση του φλάουτου –piccolo και συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ στον Πειραιά, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ,συμπράττοντας παράλληλα και ως σολίστ.
Τα τελευταία δύο χρόνια μελετά το ρεπερτόριο του φλάουτο-piccolo με τον Jean Beaumadier στη Διεθνή Ακαδημία της Νίκαιας.

Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., με την Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων και με την Ορχήστρα της Παιδικής Οπερέτας της Λυρικής Σκηνής.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.