Στέλιος Χατζηκαλέας

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Στέλιος Χατζηκαλέας

Ο Στέλιος Χατζηκαλέας διδάσκει Τρομπέτα, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

             

Σπουδές

Γεννήθηκε (1985) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Παίρνει τα πρώτα μαθήματα πιάνου και θεωρίας σε ηλικία 8 ετών από τη Βάγια Ζάννου. Το 2005 ξεκινάει μαθήματα τρομπέτας με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γράβο στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2007), του τμήματος Τζαζ Τρομπέτας του Κονσερβατορίου της Ουτρέχτης (Bachelor of Music 2011) με δάσκαλο τον Angelo Verploegen και του Βασιλικού Κονσερβατορίου των Βρυξελλών (Master en Jazz Trompette 2016). Ταυτόχρονα συμμετέχει σε σεμινάρια και masterclasses των Kenny Wheeler, Gerard Presencer, Richie Beirach, Hein van de Geyn, Jim Rotondi.

Συμμετέχει στο πρότζεκτ “Ubuntu II” του Ολλανδού κιθαρίστα Marc Van Vugt (2013) και μοιράζεται τη σκηνή με τους Sylvain Beuf, Steve Beresford, Michael Occhipinti και Robin Eubanks

Επαγγελματική & Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς μουσικούς και σύνολα της ελληνικής τζαζ όπως Next Step Quintet, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Γιαξόγλου, Λητώ Βογιατζόγλου, Βαγγέλης Κατσούλης κ.ά. αλλά και με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, Νένα Βενετσάνου, Τάνια Τσανακλίδου, Παύλος Παυλίδης and the B-Movies. Εμφανίζεται δισκογραφικά σε πάνω από 20 ηχογραφήσεις ενώ περιοδεύει σε Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Δανία, Πολωνία, Κύπρο και Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέλος των παραπάνω σχημάτων αλλά και αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα στην Euroradio Jazz Orchestra (2014).

Την ίδια χρονιά ιδρύει το δικό του γκρουπ (Stelios Chatzikaleas Quartet) και κυκλοφορεί δύο προσωπικούς δίσκους, “Urban Stories” / ΑnkhJazz 0917-2 (2014) και “The Froth on the Daydream” / AnkhJazz 0931-2 (2017) λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο (Εφημερίδα “Καθημερινή”, Περιοδικό Jazz&Τζαζ, Περιοδικό JazzMozaik) ενώ συμμετέχει σε φεστιβάλ και jazz clubs όπως Half-Note Jazz Club, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση Greek Jazz Panorama New Generation (2014, 2016).

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 διδάσκει τρομπέτα στο Edward Said Conservatory of Music, Birzeit University στην Παλαιστίνη.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.