Αλέξανδρος Δανδουλάκης

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Αλέξανδρος Δανδουλάκης

Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης διδάσκει Ηλεκτρική κιθάρα, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

           

Σπουδές

O Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Μουσική Πράξη. Αποφοίτησε από το τμήμα του West London University (London College of Music) με το πτυχίο Licentiate of Teacher’s Diploma.

Καλλιτεχνική Δραστηριότητα

Έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.α.

Οι προσωπικές του δουλειές κυμαίνονται σε πολλά μουσικά ύφη όμως τον κέρδισε η solo προσέγγιση της ηλεκτρικής κιθάρας.

Το 2018 συμμετείχε στο 18 ο Athens Jazz Festival της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων καθώς και στη μουσική ενότητα Music escapades στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συμμετείχε στο φεστιβάλ ‘’Καζαντζάκεια’’, στη θεματική ενότητα ταξιδεύοντας στην Ρωσία όπου διασκεύασε έργα του Sergei Rachmaninoff και παρουσιάσε το solo project στα πλαίσια του TEDx στα Χανιά.

Το 2019 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο “Alex Dante plays F.Chopin’s Nocturnes” από την Liberta Music σε βινύλιο, CD και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. H χρήση κιθαριστικών εφέ και 2 ενισχυτών παίζοντας stereo δημιουργεί ένα ογκώδες ηχοπεδίο δίνοντας νέες δυνατότητες στην solo κιθάρα. Με βασικό πυρήνα τα Νυχτερινά του Frederic Chopin αλλά και με έργα των Erik Satie, Sergei Rachmaninov και Wes Montgomerry έχει επαναπροσδιορίσει τον προσωπικό του ήχο και θέτει έρωτήματα για την ύπαρξη ή μη τών μουσικών στύλ.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης έχει εργαστεί σε ωδεία συνεργαζόμενα με τη μεθοδολογία του RGT στην Αθήνα αλλά και στο Δημοτικό ωδείο Ηρακλείου Κρήτης (2017-2019). Είναι RGT tutor από το 2009 και παράλληλα με την ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα διδάσκει και το μάθημα των Μουσικών Συνόλων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από πολλούς μουσικούς και εκπαιδευτικούς της μοντέρνας μουσικής όπως Andy Middleton, John Scofield, Pat Martino, Leo Turner, Adam Nussbaum, Jimmy Savage, Vinnie Moore κ.α.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.