Λία Hide

Η Lia Hide διδάσκει Music Theater, Μοντέρνο Τραγούδι και Μονωδία, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

           

Σπουδές

Η Lia Hide γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γράφει μουσική, είναι τραγουδίστρια και παίζει πιάνο. Έχει Δίπλωμα στο πιάνο με Α’ βραβείο, και στο Κλασσικό τραγούδι, με Α’ βραβείο επίσης, με καθηγητές, τους Χριστίνα Τερτίπη και Τάκη Φίνα αντίστοιχα. Σπούδασε στο American College of Greece (Deree College) μουσική, (Bachelor of Arts) με μεγάλη δραστηριότητα και ειδίκευση στο μουσικό θέατρο, την αγγλική φιλολογία, τις δραματικές σπουδές και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Associate in Business). To 2004 απέκτησε το Licentiate in Piano Perfomance, από το Guildhall School of Music and Drama, του Λονδίνου, με διάκριση.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Η Lia Hide διδάσκει από το 2001 θεωρητικά και πιάνο, και από το 2004 κλασσικό και μοντέρνο τραγούδι, με ιδιαίτερη αγάπη στο musical, επίσης μουσικά σύνολα και ιστορία της μοντέρνας μουσικής και του μιούζικαλ. Έχει την μεγάλη χαρά να δει τους μαθητές της να διαπρέπουν σε εξετάσεις (πτυχία πιάνου και μονωδίας), καθώς και στις ατομικές τους καριέρες. Συνεργαζόμενη με το London College of music, έχει, σε πάνω από 200 συμμετοχές μαθητών της σε εξετάσεις, 100% επιτυχία, από τα μικρότερα επίπεδα, μέχρι αυτά των διπλωματικών εξετάσεων (teacher’s & performance diplomas).

Είναι συνεργάτης του Ωδείου Μουσική Πράξη.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

H Lia Hide βρίσκεται δισκογραφικά στην ευρύτερη electronica σκηνή της Ελλάδας (soulfull, chill out, acid jazz, electro pop), ως μέλος και συνεργάτης των Influence, A dog named Rodriguez, Neverland, DJMCD, Robin Skouteris, με πολυάριθμες εγχώριες κυκλοφορίες που γνώρισαν την προτίμηση του κοινού, αλλά και σημαντικές συμμετοχές σε συλλογές του εξωτερικού.

Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους καλλιτέχνες, παίζοντας στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους (θέατρο Λυκαβηττού με την Δήμητρα Γαλάνη, Μέγαρο Μουσικής με το Duo Fina, αίθουσα “Παρνασσός”) αλλά και solo στο Αρχαίο Θέατρο Νεμέας στη αναβίωση των αρχαίων αγώνων, και στα Gagarin, Half Note Jazz Club, Γαλλικό ινστιτούτο, Τεχνόπολις Γκάζι, Κύτταρο, ΚοοΚοο κ.α., καθώς και στα MAD channel και Ράδιο Αρβύλα. Έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας με την φωνή της, καλεσμένη στο Berkley University και Stanford University στην Καλιφόρνια, στο London School of Music στην Αγγλία, στο Melodrama Festival στην Πολωνία, ενώ ετοιμάζει παρόμοιες εμφανίσεις για την Ιταλία και την Τουρκία.

Είναι ιδρύτρια και εμπνευστής της μουσικής ομάδας Noizarte, της οποίας σκοπός είναι η δημιουργία πολυμορφικών, διαδραστικών παραστάσεων που παντρεύουν την μουσική, τον χορό και το θέατρο, μοιάζοντας με ένα ζωντανό video clip.

Το 2013 κυκλοφορεί την πρώτη της ατομική δισκογραφική δουλειά, “Home”, ένα σκοτεινό παραμύθι για χαμένα παιδιά, με μουσική και παραγωγή της ίδιας, από την EMI-Universal.
Συνεργάστηκε με τους “Nomik” (Sleeping Pillow) και “Fool in the box” στα άλμπουμ τους παίζοντας πιάνο καθώς και με την Blues cover band “Boogie Sinners”. Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο (Ανοιχτό Ζευγάρι, Ντάριο Φο). Το φετινό χειμώνα θα συνοδεύει στο πιάνο τον Κ.Βήτα.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.