Μαρία Καψάλου

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Μαρία Καψάλου

Η Μαρία Καψάλου διδάσκει Σαντούρι στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

Σπουδές

Η Μαρία Καψαλού γεννήθηκε στη Λάρισα το 1986.

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και στα θεωρητικά σε ηλικία 7 ετών. Το 1998 εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ακολουθώντας ως όργανο επιλογής το πιάνο και στη συνέχεια το σαντούρι. Το 2004 πέρασε στο τμήμα “Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής” του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, από όπου αποφοίτησε το 2010 αποκτώντας ειδίκευση στο σαντούρι με καθηγήτρια τη δεξιοτέχνη Ουρανία Λαμπροπούλου. Το 2007 πήρε πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Victoria Herencsar (τσίμπαλο) καθώς και με τον Siamak Aghaei (περσικό σαντούρι).

Στα πλαίσια των σπουδών της, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την πρακτική άσκηση των φοιτητών στο μάθημα της Μουσικής Παιδαγωγικής με επόπτη τον μουσικοπαιδαγωγό Τσαφταρίδη Νικόλαο, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδευτική & Επαγγελματική Δραστηριότητα

Από το 2012 έως το 2016, δίδαξε σαντούρι στη μουσική σχολή της Μητρόπολης Αίγινας.

Τη σεζόν 2016-2017, συμμετείχε παίζοντας σαντούρι στην παράσταση “Διγενής Ακρίτας”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Από το 2010 διδάσκει σαντούρι στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και συνεργάζεται με σχήματα παραδοσιακής και “έντεχνης” μουσικής.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.