Αχιλλέας Τίγκας

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Αχιλλέας Τίγκας

Ο Αχιλλέας Τίγκας διδάσκει Θεωρία της Ανατολικής Μουσικής, Νέυ & Παραδοσιακή Φλογέρα, στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

Σπουδές

Ο Αχιλλέας- Απόστολος Τίγκας γεννήθηκε στο Βόλο το 1984.

Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στην κλασική ευρωπαϊκή και στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Π. Παππαεμμανουήλ) και πτυχιούχος Αρμονίας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Δ. Αθανασιάδη).

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατεύθυνση παραδοσιακής μουσικής, ειδίκευση νέυ (επιβλέπων καθηγητής Χ. Μπάρμπας). Είναι κάτοχος Master από το Istanbul Technical University, τμήμα Μ.Ι.Α.Μ. (Center for Advanced Studies in Music) με ειδίκευση στην ερμηνεία της οθωμανικής μουσικής στο νέυ και διδάσκοντα τον περίφημο δεξιοτέχνη νεϋζέν Dr. Suleyman Erguner.

Από τον Μάιο του 2014 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Μουσικών σπουδών, υπό την εποπτεία του Καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Δάσκαλοί του στο νέυ, τους παραδοσιακούς αυλούς και την θεωρία των Μακάμ υπήρξαν μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους ερμηνευτές και δασκάλους στο είδος τους σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως οι Χάρης Λαμπράκης, Σωκράτης Σινόπουλος, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Χρίστος Τσιαμούλης, Omer Erdoğdular, Ali Tan, Sehvar Beşiroğlu.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Παραδίδει μαθήματα νέυ, παραδοσιακής φλογέρας και θεωρίας της Ανατολικής Μουσικής σε καταξιωμένα ιδρύματα στην Ελλάδα (Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Ωδείo Athenaeum).

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολλών μουσικών σχημάτων («ΕΟ», « Mounajat», «EBED trio», Μουσικό Σύνολο «Τερπνόν») που πειραματίζονται με σύγχρονο ήχο πάνω στις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με επιφανής μουσικούς από τoν ευρύτερο χώρο της Μεσογείου όπως οι :Sumru Agiruruyen (Τουρκία), Lamia Bedioui (Τυνησία), Ziad Razab (Συρία), Efren Lopez Sanz (Ισπανία), Ζωή Τηγανούρια (Ελλάδα).

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.