Πέτρος Μπούρας

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Πέτρος Μπούρας

Ο Πέτρος Μπούρας διδάσκει Πιάνο στο Ωδείο Μουσική Πράξη.

 

Σπουδές

Ο Πέτρος Μπούρας σπούδασε πιάνο στην Αθήνα (Δίπλωμα πιάνου με Βραβείο από τους Μουσικούς Ορίζοντες) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα από σπουδαίους πιανίστες της εποχής μας.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Έχει εργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ, σειρά ατομικών ρεσιτάλ σε χώρους όπως το Palais de Beaux Arts των Βρυξελλών (μετά από πρόσκληση της Ε.Ε.) και την «Φιλαρμονική της Λιέγης», καθώς και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου. Στα πλαίσια της ενασχόλησής του με την Κινηματογραφική Μουσική έχει συνεργαστεί με μουσικούς, όπως ο μαέστρος Dirk Brosse και ο μεγάλος συνθέτης Shigeru Umebayashi, ενώ έχει συνθέσει κομμάτια για ταινίες στο εξωτερικό.
Έχει συμπράξει με τους μεγαλύτερους Έλληνες σολίστ, καθώς και με διεθνή ονόματα, όπως η φλαουτίστρια Jessica Quiñones, με την οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων στην Αγγλία.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις σε χώρους όπως το Κάρολος Κουν, καθώς και σε δισκογραφικές δουλείες άλλων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους.

Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.