Γιώργος Δούσος

Αρχική 5 Καθηγητές 5 Γιώργος Δούσος

Ο Γιώργος Δούσος διδάσκει παραδοσιακό και λαϊκό κλαρίνο, στο Ωδείο Μουσική Πράξη

         

Σπουδές

Ο Γιώργος Δούσος είναι φλαουτίστας, κλαρινετίστας και συνθέτης. Σπούδασε κλασικό φλάουτο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Ν. Δημόπουλο και στο Conservatorium Van Amsterdam με καθηγήτρια την Abbie De Quant, παραδοσιακό κλαρίνο στις Σέρρες με τον Σ. Βασδέκη και στο Ωδείο Αθηνών με τον Α. Αρκαδόπουλο, μουσικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και σύνθεση με τον Κ. Σελαμσή.

Καλλιτεχνική Δραστηριότητα

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί επι σκηνής με καλλιτέχνες όπως η Μ. Κάνα, η Μ. Ασλανίδου, ο Μ. Χατζηγιάννης, η Γλυκερία, Η Φ. Βελεσιώτου και σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με την Χ. Αλεξίου, την Λ. Νικολακοπούλου, την Μ. Φριντζήλα και τον Ι. Μιχαηλίδη. Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις “Οπερέτα” (2018, Ν. Καραθάνος, Εθνικό), “Πλούτος”(2019, Ν.Μιλιβόγιεβιτς, Εθνικό), “Ικέτιδες” (2019, Λιβαθινός, Εθνικό), “Ο κοτζαμπάσης του καστρόπυργου” (2021, Δ. Τάρλοου, Εθνικό), “Ελένη” (2021, Β. Παπαβασιλείου, Κ.Θ.Β.Ε. – όπου επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση). Είναι ιδρυτικό μέλος στα μουσικά σχήματα Δάρνακες, Rom Royale, Federación tres και Messier 51.

Ως συνθέτης έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις “Ο Αυτόχειρ” (2022, Εθνικό θέατρο σκηνή Rex, Γ. Παπαγεωργίου), “Πεδίο βολής – Αγριόπαπιες” (2018, πειραματική σκηνή Εθνικού θεάτρου, in-flux), “Παραμύθι για δυο” (2019, Κ.Θ.Β.Ε., Α. Ράπτης), “Αρίστος” (2017, θέατρο Πορεία, Γ. Παπαγεωργίου), “Silence speaks” (2018, θέατρο Πόρτα, Hippo theatre group) κα. Το 2015 συνεργάστηκε με τον στιχουργό Χ. Καφτεράνη και συνέθεσε μουσική στην συλλογή τραγουδιών με τίτλο “Το ζεϊμπέκικο του Μενούση” και το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Serres” που ειναι σόλο φλάουτο. Από το Σεπτέμβριο του 2021 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μ.Ε.Τ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αντικείμενο έρευνας την διδακτική του λαϊκού κλαρίνου και επιβλέποντα καθηγητή τον Μ. Αχαλινοτόπουλο.

Καθηγητές

Δείτε όλους τους καθηγητές του Ωδείου Μουσική Πράξη.